Ansökningsguider

Här kan du hitta överblickande ansökningsguider till några av de mest populära länder som svenska studenter söker sig till. Guiderna ger generell information om ansökningsprocesser. Vi hoppas att hjälper dig förstå hur universitetssystem fungerar utomlands.


Det finns även enskilda guider till proven TOEFL och SAT

För ansökningsprocessen till Storbritannien och USA har vi guider om precis allt du behöver veta för din ansökan. Det mesta är endast relevant för sökande till just dessa länder, men avsnittet ‘Personlig Profil’ är användbart oavsett vilket land du söker till. Det hittas här, under avsnittet ‘Ansökningsguide’ – ‘Personlig Profil’.

Studenter berättar

Ansökningsguider innehåller praktisk information men vill du veta mer om studentlivet som utlandsstudent kan vi varmt rekommendera länkarna nedanför! Här hittar du berättelser från unga svenska studenter som har genomgått samma process vid universiteten som är namngivna. Varje berättelse innehåller rikligt med information om upplevelser och erfarenheter av utlandsstudier samt tips och råd för dig som funderar på att studera utomlands.

ansökningsguider2013-07-09 13.02.20

Lycka till med ansökan!

SISA

 


[freehtml5map id=”0″]

 

Vi finns här för dig hela vägen!

SwedishEnglish