Studier i Australien

Vackra Australien är en populär studiedestination bland både svenskar och internationella elever. Australien hamnar på fjärde plats när favorit studiedestinationerna för svenska utlandsstudenter rangordnas. Med 43 universitet, många utbildningar i världsklass, härlig natur och klimat finns det många möjligheter för en berikande utlandsupplevelse. Det kan bli ditt livs nästa äventyr!  Läs ansökningsguiden nedanför för både tips och inspiration.

  • Det finns ingen central antagningsenhet i Australien utan ansökan skickas direkt till enskilda universitet. Ansökningshandlingarna finns online på universitetens hemsidor men kan också beställas hem.
  • Upplägget av studier är centrerat kring ’core’ kurser och ’electives’. Tillsammans formar det utbildningen. Läsåret är uppdelat i två terminer och året börjar i februari och slutar i november. Under juni-juli månaden är det ’vinter’ lov.
  • I snitt är 21% av elevkåren på Australiens universitet internationella elever. Det är inte ovanligt att vara utlänning i Australien!

Årsavgifter för en kandidatexamen är mellan 15.000 AUD och 33.000 UD. Avgiften för en doktorand är mellan 20.000 AUD och 37.000 AUD.

Ett engelskt språktest är en viktig del om man har gått en svensk eller utländsk utbildning (detta gäller inte engelska utbildningar). Studenter som har tagit engelska på Gymnasienivå och fått bra betyg behöver inte ta språktestet. TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) och IELTS (International English Language Testing Systems) är godkända prov. Universiteten skriver ofta vilket test de föredrar att man har tagit och hur många poäng som krävs för att bli antagen.

Klicka här for visumansökan. Ansökan görs online och kostar 535 AUD. Innan man ansöker måste man ha ett antagningsbevis (Certficate of Enrolment).

Hoppsan! Vi har inte samlat en studentberättelse om studier i Australien än. Pluggar du i Australien och vill skriva en kort guide åt oss?
Snart blir det en ny Melbourneblogg!

1024px-Alan_Gilbert_Building,_University_of_Melbourne

 

Unsw_quadrangle_building_2010-05-11

 

Vi finns här för dig hela vägen!

SwedishEnglish