Storbritannien

Storbritannien är, tillsammans med USA, det land dit flest svenskar söker sig för att studera utomlands. Det är inte konstigt – landet erbjuder en stor variation när det kommer till universitet och har några av de äldsta och mest prestigefulla universiteten i världen. Dessutom ligger landet bara en kort flygresa från Sverige.

Vi på SISA har stor samlad erfarenhet av att studera i Storbritannien så tveka inte på att bli medlem och höra av dig till oss om du har några frågor. För mer information om olika universitet i Storbritannien kan du använda dig av Education UKs hemsida, utvecklad av British Council.

Ansökningsguide för Storbritannien

Här hittar du information om hur man skickar in sin ansökan till Universitet i Storbritannien.

Studenter berättar

SISA medlemmar berättar om studierna i Storbritannien. Vi hoppas att det ger insyn i det brittiska universitets systemet och hur det vardagliga studentlivet egentligen ser ut.

SISA Regional

Storbritannien har sin alldeles egna SISA region-representant. Nedanför kan du läsa mer om Astrid Vikström

Screen Shot 2015-08-23 at 16.31.15
Astrid kommer från Stockholm och börjar till hösten sitt andra år på bachelorprogrammet i Politik med Ekonomi vid University of Bath i England. Astrid kommer under läsåret 2015-2016 att vara ordförande för den Skandinaviska sällskapet på sitt universitet, och hoppas kunna etablera ett nätverk mellan andra allaredan existerande svenska och skandinaviska sällskap som finns runt om i England. Under sitt sabbatsår, innan hon flyttade till England, arbetade Astrid som frivillig styrelsemedlem för det Europeiska ungdomsparlamentets Svenska nationalkommitté.

Kontakt: england@sweisa.se

 

Event

Tillsammans med SISAs event-ansvarig, Karin, organiserar våra fyra regionansvariga trevliga events och tillfällen för mingel. Ta gärna kontakt med respektive regionansvarig för information om kommande events i ditt studieland. Alla SISA event skapas på Facebook och publiceras sedan på hemsidan. Här kan du hitta kommande event samt tidigare event!

Kontakt: england@sweisa.se

Finn ett annat land

 

Vi finns här för dig hela vägen!

SwedishEnglish