Guide för att studera utomlands

Guide för att studera utomlands

Att studera utomlands är en gamechanger för studenter.

Många håller med: det är deras livs bästa beslut. Det kan påverka hela ditt liv, men även om din väg förblir densamma är det globala perspektivet du får ovärderligt.

Om du läser det här är du förmodligen den typen av person som vill resa jorden runt och uppleva nya äventyr. Du är öppen för en förändring av takten och vill kanske behärska ett annat språk. Även om du känner dig blyg ibland, vet du att rätt miljö helt kan ta dig ur ditt skal.

Kan du tänka dig att gå till skolan under veckan och utforska ett helt nytt land på helgen? Eller sammanfläta din lunchrast med en avslappnad pratstund på ett andra språk?

Det kan vara ditt liv, eller åtminstone en termin av det!

Att studera utomlands handlar om att ta sig ut ur din komfortzon, omfamna en ny kultur och ett nytt sätt att leva och komma hem med oförglömliga minnen – samtidigt som du inte missar dina skolkrav eller planer på att ta examen.

Att studera utomlands är ett av de mest kraftfulla sätten att avancera akademiskt, förbättra ditt CV och få kontakt med världen (och dig själv) på en djupare nivå. Här hittar du allt du behöver veta för att börja din resa utomlands.

Varför studera utomlands

Varför studera utomlands

Forskning visar att studenter som studerar utomlands är mer benägna att utmärka sig akademiskt, vidga sin världsbild och förbereda sig för en effektfull karriär. En internationell utbildning förbättrar dina akademiska prestationer genom att komplettera kurser och läroböcker med praktiska erfarenheter.

Att studera utomlands är viktigt om du vill vara konkurrenskraftig på en arbetsmarknad som värdesätter kandidater med internationell arbetslivserfarenhet. Global exponering är dock inte bara avgörande för en väl avrundad utbildning och framgångsrik karriär – det är också ett effektivt steg för att bli en bättre världsmedborgare.

När du studerar utomlands kan du:

  • Hantera rädslor och fördomar som drivs av stereotyper och förtryck.
  • Omfamna mångfald och känna igen skönheten i våra likheter och olikheter.

Även om det kan vara en av de bästa tiderna i ditt liv att åka utomlands för att studera, kommer du snabbt att lära dig att de långsiktiga fördelarna med att studera utomlands är ännu bättre. I en värld av globalisering förbereder studier utomlands dig med de färdigheter som behövs för att utmärka dig utanför gränserna (och imponera på framtida arbetsgivare).

Internationell exponering främjar språkinlärning och tvärkulturell fördjupning, utökar ditt nätverk och kan till och med erbjuda karriärmöjligheter.

När och var du ska studera utomlands

När och var du ska studera utomlands

När: Även om det inte finns någon perfekt tid att studera utomlands, är hela skolår och terminer vanligast för studenter som söker en internationell akademisk erfarenhet.

Även om det inte är ovanligt att höra om gymnasiestudenter som studerar utomlands innan deras första år på gymnasiet, är åren efter gymnasiet populära för studier utomlands. Vid det här laget har studenterna insett varför alla borde studera utomlands, och är mer benägna att ha hittat inriktningen för sitt huvudämne.

När du väl har valt vilket läsår du ska tillbringa utomlands är det dags att välja vilken tid på året du ska studera. Studenter studerar antingen utomlands under en termin, hela läsåret eller under ett sommarlov. Även om det är mindre vanligt, väljer vissa till och med att spendera sina skollov (som jul eller vårlov) för att läsa ett kortare program.

Var: Med nästan 200 länder i världen, hur väljer du var du ska studera utomlands?

Först: Grattis till att du har det bästa dilemmat någonsin!

Sweisa undersöker, granskar och sammanställer vi kontinuerligt listor över möjligheter att studera utomlands för att ge dig uppdaterade förslag på de bästa destinationerna att besöka i världen.

Vår senaste lista över de 10 mest populära länderna att studera utomlands inkluderar destinationer i Asien, Europa, Australien, Nya Zeeland och USA – alla betygsatta av riktiga studenter. Så oavsett om du har längtat efter att koppla ihop dina studier med surf i Australien och Nya Zeeland, eller behärska kärleksspråk i Frankrike, Italien och Spanien, så finns det mycket att välja mellan.

Fortfarande svårt att bestämma dig? Välj att besöka den mest populära destinationen för att studera utomlands 2020: Spanien!

Sätt att studera utomlands

Utbildning

De två mest populära sätten att studera utomlands inkluderar direktregistrering och att använda en tredjepartsleverantör.

Direktregistrering: När du registrerar dig direkt för ett utlandsstudieprogram kan du antingen ansöka via ditt hemuniversitet och låta deras program underlätta processen, eller ansöka om direktregistrering vid ett universitet utomlands. Kom bara ihåg att det senare alternativet är mer sannolikt att ha ett språkkrav och kanske inte erbjuder överförbara poäng.

Tredjepartsprogram: Dessa är oberoende program som har relationer med internationella skolor. Det finns programrådgivare som hjälper dig med hela processen, ofta debiterar de ett heltäckande pris för att studera utomlands – vilket är mindre av en huvudvärk, men kan kosta dig lite mer.

Stipendier för att studera utomlands

Sanningen om kostnader: Kostnaden förknippad med studier utomlands är en viktig faktor för att besluta om man ska åka utomlands eller inte. Som tur är förändras tiderna och studier utomlands är inte längre exklusivt för elitklassen. Faktum är att om du inte letar efter överförbara poäng, kräver vissa program inte ens att du är inskriven på ett universitet hemma för att ta en internationell kurs.

Stipendier: Tack vare resurser på Internet och programdatabaser lär sig fler studenter om fördelarna med att studera utomlands och får ekonomiskt stöd på vägen.

Så låt inte tanken på att studera utomlands kommer att bli omöjligt dyrt; dra nytta av de många behovsbaserade och meritbaserade anslag och stipendier som finns tillgängliga för studerande utomlands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *