Studera i Frankrike

Studera i Frankrike

Introduktion till landet Frankrike

Frankrike är ett av Europas största länder. Det gränsar till sex länder andra nationer: Tyskland, Belgien och Luxemburg i nordost, Schweiz och Italien i sydost och Spanien i sydväst. Storbritannien gränsar till Frankrike via Engelska kanalen. Landet anses vara porten till Europa eftersom det finns flera stora internationella flygplatser (två av dessa finns i Paris), färjeterminaler och den franska järnvägen.

Frankrike är det populäraste turistmålet i världen. Det finns många anledningar till varför så många människor tycker om att besöka det mångfaldiga landet, inklusive den naturliga skönheten, det fantastiska klimatet, utomhusaktiviteter som golfbanor, konstmuseer och gallerier och så mycket mer. Det finns många olika aktiviteter som beskriver landets historia som är njutbara för besökare, särskilt med tanke på dess turbulenta förflutna.

Tillsammans med dessa saker är Frankrike omtyckt och välkänt för sitt kök och sina viner. Det är lätt att säga att fransmän älskar att laga mat och älskar sin mat. Måltider i Frankrike är glädjefyllda, långa evenemang med familjer som dras nära varandra för samtal. Den typiska franska måltiden erbjuder tre till fyra rätter som inkluderar ost före en efterrätt. Alla måltider åtföljs av nybakat bröd och vin. Populära maträtter i Frankrike inkluderar kyckling i en rödvinssås, känd som Coq au vin och havsmusslor tillagade i smör, eller Coquilles Saint-Jacques. Maten som faktiskt finns på menyn kan också vara ganska varierande och variera beroende på regionen i landet där du befinner dig.

Människor i Frankrike är artiga och mycket formella. Människor i landet är också kända för att vara chica och är stolta över sitt personliga utseende och sina kläder. Vissa länder ser Frankrike som ett arrogant land på grund av dessa egenskaper, även om de i landet tillskriver detta att de helt enkelt är moderiktiga och försiktiga med utseendet.

Det finns 22 officiella regioner i Frankrike. Var och en av dessa regioner är indelade i avdelningar.

Varför studera i Frankrike?

Varför studera i Frankrike

Om alla de saker som vi redan har berättat om Frankrike inte räckte, tänk om vi berättade att landet också har ett av de mest prestigefyllda utbildningssystemen i världen? Oavsett om du är en individ som söker grundutbildning, forskarutbildning eller något annat, kan en fantastisk utbildning lätt hittas i landet. Oavsett vilken region du åker till finns det många universitet och utbildningsinstitutioner som erbjuder utbildning i världsklass för människor vida omkring. Det finns en anledning till att så många människor väljer att komma till Frankrike för att få sin utbildning och när det är den bästa utbildningen du behöver är det väl värt din tid att titta på de högskolor och universitet som finns tillgängliga i hela landet.

Som student vid en av dessa institutioner kan du vara säker på att du kommer att få en fantastisk utbildning, samtidigt som du kan njuta av många andra saker som finns att älska i landet. Universiteten i Frankrike erbjuder studenter chansen att gå på sina institutioner, på hel- och deltid, med ett antal klasscheman och kurser tillgängliga. Dessa kurser kommer alla att variera beroende på universitet, samt de tider du kan delta. Det är dock ganska lätt att hitta något som passar ditt schema och låter dig gå till universitetet på din egen tid.

Några av universiteten i Frankrike kan också erbjuda sina studenter chansen att genomföra några av sina kurser hemma via sin egen dator. Detta är återigen något som du bör kontrollera med det berörda universitetet, eftersom inte alla kommer att erbjuda detta alternativ. Dessutom kanske det inte erbjuds för alla kurser eller för alla ämnen.

Det är en fransk tradition att välkomna utländska studenter från hela världen. Sedan medeltiden och födelsen av La Sorbonne, det första franska universitetet, som inträffade för mer än 800 år sedan, har studenter från hela Europa kommit till Frankrike för att studera, särskilt inom teologi, medicin och juridik.

Men människor kommer inte bara från Europa längre. Många studenter åker från USA för att gå på universitet i Frankrike. Det finns också en växande andel högskoleinskrivna från andra länder också. Människor kommer till Frankrike för att få sin utbildning eftersom de vet vilken typ av system som väntar dem. Frankrike är angelägna om att tillhandahålla en förstklassig utbildning i alla ämnen och till alla elever. Detta är ett sant uttalande oavsett vilket universitet du planerar att gå på.

Oavsett vilket land du kommer ifrån kan du förvänta dig att bli välkomnad med öppna armar. Det finns så mycket mångfald i Frankrike. Det är en av de saker som gör att landet är en så fantastisk plats för alla. Det är alltid trevligt att veta att du kommer att passa in i mängden när du kommer. Ingen kommer att ifrågasätta det faktum att det kan vara svårt att vara ny i landet. Om du kommer från en annan nation och kultur och är omedveten om landet och inte känner någon, kan det vara mycket läskigare. Att veta att oavsett var du väljer att åka i Frankrike kan du vara säker på att du kommer att bli välkomnad och känna dig som hemma, det är verkligen en enorm välsignelse.

Den franska regeringen införde en kraftfull stödpolitik 1998 som välkomnade utländska studenter till franska utbildningsinstitutioner. Policyn har införts och följts upp av UD tillsammans med utbildningsdepartementet och består av fyra olika komponenter.

Dessa fyra komponenter är

Dessa fyra komponenter är:

 1. Att ändra policyn för beviljade visum, att bidra till att förenkla den och att prioritera alla studenter. Två exceptionella åtgärder har också vidtagits: motiveringsvägran och rätten att överklaga.
 2. Skapandet av ”Campus France Agency”, särskilt närvarande på utbildningsmässor, för att främja fransk högre utbildning i främmande länder. Det rekommenderas att alla studenter som är intresserade av att studera i Frankrike bör besöka dess webbplats.
 3. Det nuvarande inrättandet av ett europeiskt universitet för att göra examensbevis tillgängliga i landet mer tillförlitligt.
 4. Ett nytt strukturerat program med franska statliga stipendier som gör dem mer attraktiva för utländska studenter och även för att få dessa stipendier att matcha med internationaliseringen av de franska institutionerna för högre utbildning.

Att söka en tjänst vid en högre utbildningsinstitution i Frankrike är enkelt, med utländska studenter som har möjlighet att söka till så många som 20 olika universitet med en enda ansökan på webben. Eftersom du inte kan ansöka till högskolor personligen när du är i ett annat land, är detta något som kan göra det mycket lättare för alla studenter som vill skriva in sig på ett franskt universitet. Du kommer också att tycka att det är ganska enkelt att bläddra bland de högskolor som finns tillgängliga i Frankrike med hjälp av webben. Alla högskolor i Frankrike har en webbplats som du kan besöka. När du besöker webbplatsen för universitetet som du är intresserad av kan du lära dig så mycket om dem och avgöra om det passar dina specifika behov.

Frankrike har mer än 3 500 institutioner för högre utbildning

Frankrike har mer än 3 500 institutioner för högre utbildning, inklusive följande:

 • 77 offentligt finansierade universitet, som erbjuder examina inom alla discipliner och fungerar som de primära akademiska forskningscentra.
 • Ett parallellt system av Grandes Ecoles som erbjuder vetenskapliga, affärsmässiga, konst- och andra specifika program, som erbjuder 5-åriga diplom som motsvarar en magisterexamen.
 • Arkitektskolor.
 • Mer än 3 000 specialiserade skolor som erbjuder examina i en mängd olika ämnen, inklusive hotellledning, kulinarisk konst, turism och socialt arbete.

Studenter som vill gå på en fransk läroanstalt för högre utbildning kommer att upptäcka att det finns ett stort antal ekonomiska möjligheter som väntar dem för att göra det lättare att gå på universitet. Både lån och bidrag är tillgängliga för studenter som är kvalificerade för pengarna. Dessutom kompenserar den franska regeringen en del av kostnaderna för att gå på universitet i landet, vilket gör det till ett klokt ekonomiskt val att gå på en högskola i Frankrike. Undervisningskostnaderna i landet är mycket lägre än i andra områden. I kombination med de anmärkningsvärda institutionerna och inlärningsförmågan i landet, har studier i Frankrike en uppsjö av fördelar som säkert kommer att uppskattas.

Den genomsnittliga kostnaden för att gå på en fransk institution är 186 EUR för första års examina och 255 EUR för en magisterexamen. Dessa siffror är korrekta för läsåret 2012-2013. Återigen kommer det faktiska beloppet för undervisningskostnaden att variera beroende på de många faktorer som vi redan har diskuterat. Dessa kostnader är mycket lägre än vad som finns på många andra universitet och högskolor runt om i världen, allt för en av de bästa utbildningarna i världen.

Andra förmåner som gör det rimligt att gå på college i Frankrike inkluderar levnadskostnaderna i landet. Det är mycket billigare att överleva i Frankrike än ett land som USA. Kostnaderna är exponentiellt mycket lägre för nästan allt, oavsett om det är bostäder, mat eller till och med underhållning.

De genomsnittliga kostnaderna för populära saker i landet:

 • Restaurangmåltid 10 EUR.
 • McDonalds Combo Meal 6,50 EUR.
 • Inhemsk öl 3 EUR.
 • Cappuccino 3 EUR.
 • Cola/Pepsi 3,00 EUR.
 • Limpa vitt bröd 3,00 EUR.
 • Mjölk, 1 liter 1,20 EUR.
 • Bensin 1,60 EUR per gallon.
 • Internet 30,00 till 50,00 EUR.

Detta är bara några av kostnaderna för saker i landet. Återigen, det faktiska beloppet du kommer att betala kommer att variera beroende på var du befinner dig.

Naturligtvis är chansen att bo i Frankrike en av de största och bästa anledningarna att gå på ett universitet i den stad du väljer. Landet är elegant på alla tänkbara sätt, och något som du verkligen måste uppleva själv. Det finns så mycket att se och göra i alla delar av landet; samt några av världens bästa restauranger, konstgallerier och nöjesställen. Om du råkar gå på ett universitet i Paris kan du uppleva Eiffeltornets underverk och en rad restauranger med toppkockar. Frankrike är helt fantastiskt i skönhet och även fantastiskt roligt. Det finns något för killar och tjejer, såväl som individer i alla åldrar.

Konst, museer och vin är tre saker som du kan räkna med att hitta oavsett var du åker i landet. Om detta är något som intresserar dig kommer chansen att resa till Frankrike för en utbildning säkerligen vara ännu mer tilltalande än vad den kan ha varit tidigare. Du kan inte bara hitta konstklasser som undervisas på högskolorna, du kommer att bli förvånad över de många museerna och vinprovningsmöjligheterna som du också kan njuta av när som helst på året.

Det finns utbildningsinstitutioner som finns i hela landet, oavsett om du är intresserad av att utbilda dig i Paris eller föredrar att gå närmare de norra eller södra gränserna. Vart och ett av universiteten erbjuder ett annat område för specialiserat lärande, så du bör basera ditt val på det studieområde som intresserar dig mest. Dessutom kommer du att upptäcka att vissa skolor erbjuder sina kurser på engelska, medan andra undervisar på franska. Detta är ytterligare ett beslut som måste fattas i förväg. Du kommer att upptäcka att alla dessa institutioner erbjuder dig några mycket spännande fördelar och utmaningar med att delta, men den examen som du får är alltid värd detta i slutändan.

Det finns säkerligen otaliga anledningar till varför att gå på ett universitet i Frankrike är tilltalande för studenter från hela världen. Dessa inkluderar de lägsta undervisningskostnaderna, chansen att utforska detta fantastiska land och fördelen med att få några av de mest prestigefyllda utbildningarna och träning från toppinstruktörer, men du kan vara säker på att fördelarna sträcker sig långt utöver de som listas ovan. Oavsett vem du är eller vad du vill lära dig, är att gå på ett universitet i Frankrike ett av de bästa besluten du någonsin kommer att fatta i hela ditt liv.

Typer av kurser där fransmännen verkligen utmärker sig

Typer av kurser där fransmännen verkligen utmärker sig

Som vi redan har nämnt tidigare i den här guiden är Frankrike ett land som många människor väljer för sin utbildning eftersom det bokstavligen är i världsklass. Utbildning är en allvarlig fråga i Frankrike, som det borde vara, och de som går på en institution i landet kan alltid räkna med att få den allra bästa möjliga utbildningen. Det finns så många olika branscher där Frankrike utmärker sig, du kan enkelt ta en examen oavsett vilken typ av karriär du är intresserad av.

Kärn-, rymd- och flygundervisning i Frankrike är mycket populär. De som går på universitet i Frankrike gör det ofta på grund av den teknik de erbjuder. Andra branscher där Frankrike utmärker sig är undervisning, språk, konst, historia, medicin och juridik.

Om du är intresserad av att bli lärare är Frankrike definitivt landet som kan förverkliga dina drömmar. Naturligtvis måste du vara säker på att du ska stanna i landet eller redan bor där om du planerar att ta en sådan examen eftersom den inte kan tas ut ur landet och användas för att undervisa. Du kan dock gå på en av de stora högskolorna och lära dig en språkkurs och ta en examen som du kommer att kunna ta ut ur landet och använda. Det finns många olika franska språkkurser som undervisas, men du kan också lära dig tyska, italienska, spanska och engelska i landet också.

Frankrike är ett land som utmärker sig i juridikexamen; detta är dock ett annat område som bäst lämnas åt lokalbefolkningen (t.ex. så har England och Frankrike helt olika rättssystem (common law respektive civil law)). De som är intresserade av att lära sig internationell rätt kommer att tycka att de många olika kurserna i Frankrike är av högt värde. Ekonomikurser i Frankrike är mycket populära för både lokala och internationella studenter. Frankrike väljs för ekonomikurser eftersom de ofta är mycket mer sofistikerade kurser än vad som ges i många andra europeiska länder.

Ett annat utmärkt val för studier i Frankrike är vetenskap. Om du nu skulle bestämma dig för att du vill läsa en naturvetenskaplig kurs i landet måste du vara förberedd och beslutsam. Eftersom Frankrike ligger så högt med sin inlärningsstandard är de naturvetenskapliga programmen som erbjuds vid de olika högskolorna och universiteten ofta svåra och utformade för dem som verkligen vill ta sin examen inom området. Även om det är utmanande och tidskrävande, är belöningen av att ta en sådan examen väl värt det när hela kursen är över.

Medicin är ett annat område som överträffar utbildningen i Frankrike. Även om kurser i medicin tar i genomsnitt fem år att genomföra, är det kanske inte så lätt att ta sig igenom det första året. Det är verkligen problemfritt att gå in på en högskola eller ett universitet för ett förstaårsprogram; Men platserna under de följande åren är mycket konkurrenskraftiga och ofta svåra att nå. Återigen, detta är relaterat till den underbara möjligheten att utöka ditt lärande genom den fantastiska utbildning som erbjuds i franska skolor.

Några av de andra toppvalen för studier i Frankrike inkluderar:

 • Farmakologi
 • Sociologi
 • Geografi
 • Lingvistik

Högskolorna och universiteten i Frankrike som erbjuder dessa kurser ser till att deras studenter ges de bästa möjligheterna att lära sig så att de kan bli bäst på vad de gör. De verkar veta mer än resten av världen om dessa ämnen och gör det till sin uppgift att undervisa elever långt bortom det normala lärandet. För individer som vill nå toppen och bli bäst, är det en underbar idé att välja en institution i Frankrike för en av de ovan nämnda examen.

Om du funderar på att bygga en framtida karriär inom något av de områden som anges ovan kan du säkert räkna med att få den bästa utbildningen genom en av de fina högskolorna som finns i Frankrike.

Attraktiv destination för internationella studenter

Attraktiv destination för internationella studenter

Frankrike, den näst mest attraktiva destinationen för internationella studenter, visar enkäten.

64 procent av 14 245 tillfrågade internationella studenter valde Frankrike som det näst mest attraktiva landet att studera i.

Endast Kanada ligger före det europeiska landet, med 69 procent av de tillfrågade som valde det som det mest attraktiva landet.

Undersökningen genomfördes under perioden juli till oktober 2017.

Campus France organiserar denna årliga undersökning sedan 2011 för att bedöma Frankrikes position som studiedestination för internationella studenter, det franska språkets roll för dess attraktionskraft, vad internationella studenter minns från sina vistelser och så vidare.

Deras resultat genom åren visar att landet håller på att bli en toppattraktiv destination för utländska studenter.

Studenter som deltog i denna undersökning delades in i tre grupper: internationella studenter som planerar att komma och studera i Frankrike (2 528), de som faktiskt studerar i Frankrike (4 876) och de som studerat tidigare (6 841).

Nästan två tredjedelar av deltagarna (64%) valde Frankrike som ett attraktivt land att studera. Tyskland (51%), USA (48%) och Storbritannien (45%) lämnades bakom som mest attraktiva länder för internationella studenter.

Tillfrågade om anledningarna till att de valde Frankrike förlitade sig de flesta på utbildningens kvalitet (46%). Intressant nog ansågs kulturen (38%) och förbättringen av det franska språket (41%) viktigare än värdet av den erhållna kvalifikationen.

Dessa internationella studenter var nöjda med Frankrike och dess utbildningssystem. En stor del av dem rekommenderade det som en studiedestination för studenter.

92 procent av de tillfrågade sa att de skulle rekommendera Frankrike som studieplats, vilket är en ökning jämfört med 91% 2013 och 90% 2011.

Fördelarna med att studera i Frankrike som de nämnde inkluderar mestadels en givande personlig erfarenhet (38%), internationell erfarenhet (37%) och en internationellt erkänd examen (35%).

Av dem som studerade i Frankrike uppgav 90 procent att de var nöjda med sin examen, medan 88 procent av dem var nöjda med utbildningens kvalitet.

Den faktiska globala politiska situationen visar sig vara huvudfaktorn till varför internationella studenters uppfattningar omformas. 76 procent av dessa studenter valde USA som ett attraktivt land att studera inför presidentvalet, och 54 procent valde Storbritannien före Brexit.

Boende i Frankrike

En av de viktigaste sakerna som du behöver bestämma när du vet att du ska studera i Frankrike är var du ska bo medan du är där. Frankrike har många boendealternativ tillgängliga för studenter, men alla är inte skapade på samma sätt. Det är en bra idé att kolla in dina alternativ innan du reser så att du är beredd på ett bra ställe att kalla ditt hem medan du studerar.

Det finns många alternativ tillgängliga för att få detta att hända. Det är en bra idé att ta en titt på några av de alternativ som du har innan du gör ditt val. När detta är gjort kan du hitta en plats som är överkomlig för din budget samt något som uppfyller alla dina krav och önskemål. Detta är viktigt att ha det bra när du reser så långt hemifrån och din komfortzon.

Naturligtvis kan du alltid välja att bo på hotell medan du är i Frankrike, men det här alternativet kan bli ganska dyrt. Hotell tar vanligtvis ut dygnspriser, och låt oss inse fakta här, om du bor på ett hotell kan detta bli ganska tråkigt och ge en känsla av hemlängtan mycket snabbt. Det finns inget sätt för dig att laga mat själv om du väljer att bo på hotell och att äta ute på en restaurang kan säkert öka kostnaden mycket snabbt. Om det är ett hotell som du är intresserad av, se till att kolla in en mängd olika val innan du gör ett urval, så att du får det bästa prissatta hotellet som uppfyller dina behov.

Ett mer prisvärt och mer omfattande alternativ skulle vara att bo på ett hotell för längre vistelser som erbjuder vecko- och månadspriser. Dessa hotell för längre vistelser får dig att känna dig mer hemma och är mycket mer överkomliga för alla budgetar. Vanligtvis inkluderar hotellalternativen för längre vistelser i landet alla dina verktyg i hyrespriset, såväl som andra funktioner, inklusive pentry och affärsområden/vardagsrum. Du kommer att ha en telefon, en säng, ett kök och ett vardagsrum så att du känner dig mer som hemma; samt att ha utrymme att röra dig fritt utan att känna dig begränsad till ett område.

Tillsammans med dessa boendealternativ kommer individer som studerar i Frankrike att hitta lägenheter och radhus som också är tillgängliga för uthyrning. Dessa är mycket mer överkomliga än något av hotellalternativen och hjälper dig att känna dig mer hemma även om du råkar vara tusentals och åter tusentals mil bort. Kostnaden för att hyra en lägenhet eller radhus kommer också att variera beroende på vilken stad du befinner dig i, vilket val du gör och en rad andra faktorer. Även om dessa alternativ är bra för dem som går på universitet på lång sikt, kommer även de som kommer att vara i landet och studera för bara några månader att finna att det finns mycket pengar att spara på detta sätt. Eftersom utbildning i Frankrike är så mångsidig och eftertraktad av individer över hela landet, är studentvänliga hyresbostäder populära i landet. Det finns många alternativ tillgängliga som inte kräver något leasingavtal alls eller bara ett korttidshyresavtal. Det här alternativet gör det enkelt för vem som helst att ta hand om sina boendebehov.

Den genomsnittliga kostnaden för bostäder i Frankrike är 250 till 700 EUR per månad, även om denna kostnad i hög grad påverkas av regionen du bor i, såväl som det exakta boendet du har valt. Det är i ditt intresse att ta en titt på de olika alternativen som finns tillgängliga för att hitta det som fungerar bäst för dig och dina behov. Det finns många alternativ som kostar mycket mer än dessa priser, såväl de som kommer att kosta dig mindre. Hur mycket du spenderar på ditt boende kommer att variera mycket.

Det är en bra idé att titta på studentbostäder om det erbjuds på den institution som du har valt. Det är dock inte alla institutioner i landet som erbjuder studentbostäder, så det är något du måste ta reda på. Att välja att bo med en rumskamrat när du slutför dina studier är dessutom en utmärkt idé och ett fantastiskt sätt att avsevärt minska dina levnadskostnader.

Att ha en rumskamrat är också ett boendealternativ som är tillgängligt för dig. Många rumskamrater kan hittas i hela Frankrike, och inte bara ger detta dig chansen att skära ner på en del av de pengar du spenderar på hyra, du kan också skära ner på kostnaderna för mat och andra tjänster. Chansen att leva med andra människor hjälper dig också att umgås lättare när du har människor som bor med dig, deras vänner och så vidare och så vidare.

Som du kan se finns det säkert ett antal fördelar som är tillgängliga med en rumskamrat. Men du måste också överväga de få negativa faktorerna i den situationen. Det är svårt att dela utrymme med människor, särskilt människor som du inte känner. Du delar utrymme, tid och boende och ibland fungerar det bara inte. Du måste hitta rumskamrater som är respektfulla och artiga och du måste också ta med dig samma egenskaper till bordet. När detta kan göras kan ett boende med en rumskamrat fungera på bästa sätt. Annars kanske det inte är en smart idé att överväga detta alternativ.

Det finns också ett socialt bostadsprogram som erbjuds i landet, även om processen för antagning till sådana system ofta är svår och mycket lång. Det är dock fortfarande ett alternativ för dig att överväga. Om du vill lära dig mer om det sociala bostadsprogrammet som är tillgängligt i landet och/eller närområdet specifikt, kan du prata med ditt universitet. De bör kunna ge dig information om programmet. Eftersom chansen är stor att väntelistan är lång bör du ansöka till programmet så tidigt som möjligt.

Även om kostnaden alltid är en av de viktigaste faktorerna för att välja den bostad du kommer att använda när du studerar i Frankrike, är det också viktigt att du också har några andra överväganden i åtanke, inklusive platsen. Om du kommer att behöva resa timmar för att ta dig till universitetet eller ringa en taxi varje gång du vill gå ut, kanske det inte är den bästa platsen för dig. Leta alltid efter bostäder som ligger nära ditt universitet, samt jobb (om du har ett när du är där) och något som ligger nära attraktionerna som du vill dra nytta av.

Du vill inte bo i ett hus som ligger långt bort från allt. Du bör ha nära till staden och ditt universitetsområde, samt underhållning. Detta är något som kan göra det mycket enklare, speciellt när du kommer till området och kanske inte vet så mycket om grannskapet.

Tänk också på att ekonomiskt stöd kan täcka en del av dina levnadskostnader medan du studerar i Frankrike. Om du är student med låg inkomst kan du ha rätt till sådana förmåner. Till exempel, om du är student utan betydande inkomst och har ett giltigt uppehållstillstånd, är det troligt att du kan dra nytta av det. Beloppen kan vara betydande så informera dig. Det finns några olika program som kanske kan hjälpa dig. Dessa program erbjuds vanligtvis genom CAF eller den franska statliga stödfonden för familjer. De vanligaste assistansprogrammen som finns är APS-programmet och APL-programmet. Mängden hjälp som en individ kan få från ett sådant program varierar och beror på faktorer som inkluderar hur mycket inkomst du har, vilken typ av bostad du bor i och hur mycket hyra du betalar.

Ansökan om ekonomiskt stöd till bostäder finns endast tillgänglig på webbplatsen, som är på franska. Tänk på att du måste ha ett hyreskontrakt i ditt namn för att vara berättigad till hjälpen; utöver de andra kriterierna. Du måste också skicka in ditt födelsebevis och en bestyrkt översättning. Du bör ansöka till bostadsprogrammet så snart du vet att du går på ett universitet i landet för de bästa chanserna att säkra en plats på programmet. Var också säker på att det är något du verkligen behöver, eftersom de är strikta mot dem som tilldelas finansieringen och försöker se till att det endast används av dem som verkligen behöver det mest.

Se till att du tar en titt på alla alternativ som är tillgängliga för dig när du försöker hitta boende medan du går på universitetet. Om du lägger ner lite tid på det här så kan du vara säker på att hitta det perfekta arrangemangen för att tillgodose dina behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *