Studera i Storbritannien

Studera i Storbritannien

Hundratusentals internationella studenter studerar i Storbritannien varje år, vilket ger Storbritannien en genomgående hög ranking i popularitet. Med en mångfaldig befolkning och ett rykte om prestigefylld skolgång är Storbritannien en naturlig plats för internationella studenter att strömma till. Och för studenter över hela världen som söker en engelskspråkig utbildning, vilken bättre plats att studera än det land som uppfann språket?

Med ett utmärkt system för högre utbildning och hundratals universitet i världsklass lovar Storbritannien en rik upplevelse för internationella studenter. Vår resurs är avsedd att hjälpa dig att lära dig mer om att studera i Storbritannien som internationell student, och innehåller avsnitt om att välja Storbritannien som destination, att välja en plats i Storbritannien, lära dig mer om landet, dess historia och kultur, och anpassa sig till livet i ditt adopterade land.

Om Storbritannien

Om Storbritannien

Lär dig om ursprunget till Storbritannien, ett land rikt på historia och kultur och ta reda på hur landet vi känner idag bildades under många år genom föreningen av England, Skottland, Wales och Nordirland.

Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland (som vanligtvis förkortas till bara Storbritannien) är en politisk union som består av fyra länder, England, Skottland, Wales och Nordirland. England, Skottland och Wales delar ön Storbritannien, som ligger strax utanför kontinentala Europas nordvästra kust. Det fjärde landet, Nordirland, är en del av en annan ö, som är uppdelad mellan Nordirland och Republiken Irland, ett självständigt land, i söder. Storbritannien har också utomeuropeiska territorier som Bermuda och Gibraltar.

Unionen mellan Storbritannien och den norra delen av ön är den senaste som har inträffat under de senaste 300 åren. Ursprungligen var Skottland och England två helt separata länder med sina egna monarker och politiska system, och Wales föll under Englands kontroll och var känt som ett furstendöme.

Under åren har olika unionshandlingar ägt rum som har fört England, Skottland, Wales och Irland samman, och Irland skulle senare få självständighet 1922 och lämna den nuvarande splittringen vi ser idag.

Om du vill studera i Storbritannien kan du börja processen genom att hitta ett universitet.

Det brittiska imperiet var en gång en världsstyrka, med territorium så långt som Indien, Kanada, Sydamerika och Afrika. Även om kolonialtiden är långt borta och det har skett en stadig nedgång i det brittiska imperiet och Storbritanniens inflytande runt om i världen, är Storbritannien fortfarande en stor politisk och ekonomisk kraft, med medlemskap i G8 och en ekonomi som är den femte största i världen och näst största i Europa. Storbritanniens koloniala historia innebär också att det har varit föremål för en mängd internationella influenser och tillströmning av människor, vilket bidrar till att skapa det mångkulturella samhälle som finns idag.

Varför studera i Storbritannien

Storbritannien är en av de mest populära destinationerna i världen för att studera utomlands, men varför är det så populärt – läs mer om vad Storbritannien har att erbjuda internationella studenter.

Storbritannien har blivit en av de bästa destinationerna att studera runt om i världen. Med traditioner av excellens som går tillbaka hundratals år tillbaka, högklassiga institutioner på varje hörn, och mycket mer flexibilitet än många andra länder, har Storbritannien mycket att erbjuda internationella studenter som andra engelsktalande länder inte kan.

Men vad är det som gör att Storbritannien sticker ut? Varför ska du komma till Storbritannien som en destination för att fortsätta din internationella utbildning?

Växande destination

Växande destination

Internationella studenter har alltid varit en viktig närvaro i Storbritannien, och deras antal har ökat stadigt under åren. Storbritannien är den näst mest populära destinationen för internationella studenter, efter USA. Storbritannien har arbetat hårt för att kapitalisera på den växande efterfrågan på engelskspråkig undervisning och visumhindren efter 9/11 i USA.

De tio länderna som skickar flest studenter till Storbritannien är:

 1. Kina
 2. Malaysia
 3. USA
 4. Indien
 5. Hong Kong
 6. Tyskland
 7. Nigeria
 8. Frankrike
 9. Italien
 10. Irland

Om du är intresserad av att studera i Storbritannien, börja din sökning genom att utforska brittiska universitet som kommer att möta dina behov och budget.

Världsomfattande erkännande

Examina och kvalifikationer från brittiska högre utbildningsinstitutioner är kända runt om i världen för en hög kvalitet av världsklass. Denna spetskompetens sätts av några av de äldre universiteten med igenkännliga namn, som Oxford och Cambridge, men traditionen går igenom till många av universiteten och högskolorna i hela Storbritannien. När du letar efter arbete i framtiden kan detta vara ett bra försäljningsargument till din fördel.

Utbildningskostnaderna är lägre

Eftersom din examen i allmänhet tar mindre tid att slutföra i Storbritannien än i andra länder, kan du spara pengar jämfört med en amerikansk skola. Även om fyraåriga program ökar i popularitet, är de flesta utbildningar i Storbritannien treåriga, och ett masterprogram är vanligtvis mellan ett och två år.

Även om internationella studenter kan hantera sina angelägenheter så att deras utbildning i Storbritannien är överkomlig, noterar brittiska beslutsfattare en alarmerande trend i utbildningskostnaderna för studenter utanför EU. Med stigande växelkurser kan livet i Storbritannien bli dyrt. Dessutom, till skillnad från i många EU-länder, debiteras icke-EU-studenter högre priser i Storbritannien än studenter från EU-länder. En nyligen genomförd studie från ”Higher Education Policy Institute” varnade för att Storbritannien måste agera för att begränsa och minska undervisningen och kostnaderna för att förbli konkurrenskraftiga i jakten på internationella studenter. När den globala konkurrensen om internationella studenter hårdnar kan det förutsägas att Storbritannien kommer att agera aggressivt för att behålla landet som en primär destination för internationella studenter.

Arbetsmöjligheter

En internationell student i Storbritannien får vanligtvis arbeta upp till 20 timmar i veckan under skolterminen och upp till heltid utanför terminen. Du bör kontrollera med din internationella rådgivare på din skola innan du börjar arbeta – du vill inte bryta mot ditt visum, och reglerna ändras ofta. Tänk på att det inte alltid är lätt att hitta ett jobb, så att förlita sig på arbetsinkomst för att finansiera hela din utbildning är inte en bra idé. Om du inte har en anställning inrättad genom din skola innan du kommer, bör du planera att finansiera hela det första året av dina studier utan någon anställningsinkomst. Besök visum- och immigrationssidor för mer information om att arbeta i Storbritannien som internationell student.

Stipendier/lån

Att finansiera en internationell utbildning kan vara svårt. Det bästa tillvägagångssättet inkluderar massor av förberedelser, noggrann analys av din budget och hårt arbete med att forska och ansöka om stipendier. Det finns många stipendier och lån tillgängliga för studenter som vill studera i Storbritannien.

Porten till Europa

Med tillägget av Kanaltunneln och lågprisflygbolag är Europa lättare att komma åt än någonsin. Du kan nå de flesta områden i Europa från Storbritannien inom några timmar med tåg eller direktflyg. Om du studerar i London eller Manchester och vill ha en weekend i Italien kan du flyga direkt till Rom, Milano, Pisa, Genua, Venedig eller flera andra städer i Italien. Direktflyget skulle ta cirka två timmar och kostnaderna kommer att variera beroende på när du reser och när du bokar.

Mångkulturell nation

Mångkulturell nation

Storbritannien är känt för sitt mångkulturella samhälle, med nästan alla religioner representerade. Med ett ras, etnisk och religiöst virrvarr är Storbritannien väldigt öppet för nya traditioner och kulturer – en stor sak för studenter från andra länder.

Eftersom Storbritannien är en sådan smältdegel kan eleverna känna sig säkra på att en plats för tillbedjan kommer att vara lättillgänglig för de flesta större religioner.

Storbritanniens utbildningssystem

Storbritanniens utbildningssystem är erkänt runt om i världen som ett världsklassystem och är omfattande och anpassningsbart. Utbildningssystemet i Storbritannien är uppdelat i fyra huvuddelar, grundutbildning, gymnasieutbildning, vidareutbildning och högre utbildning. Barn i Storbritannien måste enligt lag gå en grund- och gymnasieutbildning som sträcker sig från cirka 5 år tills studenten vid 16 år.

Utbildningssystemet i Storbritannien är också uppdelat i ”nyckelstadier” som delas upp enligt följande:

Nyckelsteg 1: 5 till 7 år gammal
Nyckelsteg 2: 7 till 11 år gammal
Nyckelsteg 3: 11 till 14 år gammal
Nyckelsteg 4: 14 till 16 år gammal

Generellt kommer nyckelsteg 1 och 2 att genomföras i grundskolan och vid 11 år kommer en elev att gå till gymnasiet och avsluta nyckelstadierna 3 och 4.

Studenter bedöms i slutet av varje steg. Den viktigaste bedömningen sker vid 16 års ålder när eleverna fullföljer sina GCSE:s eller ”General Certificate of Secondary Education”. När eleverna har slutfört sina GCSE har de valet att gå vidare till en vidareutbildning och sedan potentiell högre utbildning, eller avsluta skolan och gå ut i arbetslivet.

Vår översikt över utbildningssystemet i Storbritannien är uppdelad i fem huvudsektioner:

Grundskoleutbildning

Primärutbildning börjar i Storbritannien vid 5 års ålder och fortsätter till 11 års ålder, och omfattar nyckelstadier ett och två under det brittiska utbildningssystemet.

Gymnasieutbildning

Från 11 till 16 års ålder kommer eleverna att gå in på gymnasiet för nyckelstadier tre och fyra och för att börja gå mot att ta GCSE:s. Grund- och gymnasieutbildning är obligatorisk i Storbritannien; efter 16 års ålder är utbildning frivillig.

Vidare utbildning

När en student avslutar gymnasieutbildningen har de möjlighet att fortsätta med en vidareutbildning för att ta sina A-nivåer, GNVQ, BTEC eller andra sådana kvalifikationer. Brittiska studenter som planerar att gå på högskola eller universitet måste slutföra en vidareutbildning.

Högre utbildning

Förmodligen det viktigaste ämnesområdet på denna sida, detta förklarar mer om det högre utbildningssystemet i Storbritannien och hur det fungerar för internationella studenter. De flesta internationella studenter kommer att gå direkt in i det brittiska högre utbildningssystemet, efter att ha avslutat sitt hemlands motsvarighet till Storbritanniens ”vidareutbildning”.

Intagningskrav

Varje utbildningsnivå i Storbritannien har olika krav som måste uppfyllas för att få inträde på den nivån.

Onlineprogram

Med onlineprogram som växer i popularitet betyder detta att tillgången på förstklassiga onlineprogram också ökar. Om du vill skaffa en brittisk ackrediterad examen utan att behöva flytta till Storbritannien, är att välja att studera online ett bra alternativ för dig. Att få en brittisk ackrediterad examen online gör att du kan anpassa dina studier, ditt schema och spara pengar på resekostnader samtidigt som du har tillgång till en mängd topprogram.

Observera att Skottland har ett separat utbildningssystem och inte överensstämmer med ovanstående struktur.

Ekonomiskt stöd för studier i Storbritannien

Ekonomiskt stöd för studier i Storbritannien

Att finansiera en internationell utbildning är det största hindret för de flesta internationella studenter. Det här avsnittet hjälper eleverna att lära sig om finansieringskällor inklusive stipendier och lån, såväl som andra praktiska ekonomiska ämnen som undervisningskostnader och budgetering.

De vanligaste frågorna internationella studenter ställer kretsar kring behovet av ekonomiskt stöd av någon form.

Frågorna som uppstår inkluderar saker som:

 • Var letar jag efter stipendier?
 • Kan jag hitta stipendier för att studera utomlands?
 • Finns det lån?
 • Vilka kostnader måste jag betala?

Naturligtvis är detta bara ett kort exempel på några av de frågor vi får dagligen, men det här avsnittet är utformat för att besvara dessa frågor och hjälpa dig att leta efter ekonomiskt stöd och få en bättre förståelse för vilka medel som krävs för att studera i Storbritannien.

Som nästan alla andra länder runt om i världen, om du vill studera i Storbritannien måste du visa bevis på ekonomiskt stöd medan du är där – det vill säga så att den brittiska regeringen inte behöver betala eller stödja dig medan du studerar i Storbritannien.

Så hur mycket kommer du att behöva för att studera i Storbritannien är förmodligen den första huvudfrågan du kommer att ha – och svaret är inte enkelt. Om du har läst våra andra studierådssidor för Storbritannien kommer du att ha märkt att Storbritannien, även om det är ett litet land, är det varierande. Du kommer att se stora variationer mellan söder och London jämfört med norra delen av landet och det gör att söder kan vara mycket dyrare, speciellt London, än andra delar av landet.

Det finns några gyllene regler du måste följa när du tittar på penningfrågor och ekonomiskt stöd och de är:

Samla så mycket information som möjligt

Du kommer att vilja få så mycket information om universitetet och omgivningen som möjligt. De flesta universitet kommer gärna att skicka information till dig så fråga dem och försök sedan kontakta det lokala informationscentret för den staden eller området. Genom att samla all denna information kommer du att få en bättre uppfattning om kostnaderna för saker som boende och vad som finns tillgängligt i det området.

Ställ frågor och prata med andra elever

Prata med så många studenter som möjligt, de som redan studerar vid det universitetet i Storbritannien – de kommer att kunna ge dig förstahandsupplevelser.

Gör din forskning!

Information och råd kommer inte att hamna i ditt knä – ta dig tid, sök på internet, läs information som skickas till dig. Det är det bästa och enda sättet att få den information du behöver!

Förhoppningsvis kommer detta att starta dig på rätt fot, och med hjälp av dessa sidor för ekonomiskt stöd bör du vara på god väg att lära dig mer om ekonomi för Storbritannien.

Undervisning/avgifter

Hur mycket kommer det att kosta att studera i Storbritannien? Har jag ens råd att överväga Storbritannien? Lär dig mer om undervisnings- och avgiftsintervallet som de flesta skolor i Storbritannien verkar under.

Levnadskostnader

Den typiska studenten kommer att behöva veta vilken typ av utgifter de kommer att behöva planera för när de studerar i Storbritannien.

Budgetering

Att slutföra och hålla sig till en budget är det bästa sättet att hålla din ekonomi på rätt spår. Lär dig hur du ska budgetera och vilka saker du behöver tänka på i dina budgetplaner.

Finansieringskällor

Var kan man få finansiering? Vilka källor är de bästa för internationella studenter som kommer till Storbritannien?

Stipendier

De flesta studenter kommer att förlita sig på stipendier som sin främsta finansieringskälla och det är ett bra ställe att börja din sökning.

Efter studenten

När du har tagit examen, vad gör du? Internationella akademiker från Storbritannien har en mängd olika alternativ från att söka arbete, till att fortsätta sin utbildning i ett forskarutbildningsprogram, till att återvända tillbaka till sitt hemland med sina nya färdigheter och kunskaper.

Efter att du har tagit examen i Storbritannien har du flera alternativ och att välja rätt väg kanske inte är lätt. De vanligaste kurserna för internationella studenter inkluderar att återvända hem eller söka arbete i Storbritannien.

Du bör utforska alla alternativ för att bestämma vilken som är den bästa vägen för dig.

De viktigaste alternativen för studenter efter examen från studier i Storbritannien är:

Efter studenten

För vissa studenter som studerar, kanske vill fortsätta sin utbildning och detta görs vanligtvis på forskarskolan för att studera till din MBA, Ph.D. eller annan forskarutbildning.

Jobbsökande

Att söka arbete är vanligt, särskilt för internationella studenter eftersom vissa kan ha skulder och vill betala tillbaka dem. Oavsett om du återvänder hem eller stannar i Storbritannien finns det några användbara tips för att få ett jobb.

Återvända hem

Om du bestämmer dig för att återvända hem kommer det att finnas många hinder, särskilt om du kommer från ett land som skiljer sig mycket från Storbritannien. Lär dig hur du hanterar ”omvänd kulturchock” och andra saker som kan korsa din väg när du kommer hem.

En ackrediterad examen från Storbritannien

Studenter som vill ha fördelen av en brittisk ackrediterad examen utan att behöva lämna sitt hemland väljer att studera online. Med den ökade populariteten för distansundervisning finns det flera onlineprogram från universitet i världsklass för studenter att välja mellan. Hitta en som erbjuder det utbildningsprogram du vill fortsätta, och som passar inom den budget och det schema du behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *