Karriärmöjligheter

Information

Att studera utomlands kan förändra hur du ser på världen

Ta möjligheten att uppleva världen som ditt klassrum. Istället för att lära dig saker från böcker och Internet, kan navigering i ett nytt landskap öppna dina ögon för kultur, historia, ett nytt språk eller ditt arv. Att studera utomlands öppnar också dörren till en personlig tillväxt och nya upptäckter.

När du lär dig att säga ”hej” på ett främmande språk, få vänner, äta spännande ny mat, kommer det definitivt att öka ditt självförtroende, lära dig mer och tänja på parametrarna för din komfortzon.

Vilka typer av utlandsstudier finns det?

Vilka typer av utlandsstudier finns det

Du kanske har hört talas om att studera utomlands men är ny på att faktiskt surfa på den här sidan. Det finns fantastiska sätt för dig att söka efter utlandsstudier efter nivå, typ och land. Det är enkelt och visuellt så att du inte går vilse. Vi kommer att leda dig genom det.

Sök efter programnivå; välj:

  • Sabbatsår
  • Gymnasium
  • Grundutbildning
  • Utexaminerad

Sök efter programtyp; välj:

Praktikant utomlands – Om det är viktigt för dig att få viktiga jobb eller affärskunskaper, hitta internationella praktikplatser efter land och arbetstyp.

Volontär utomlands – Volontär utomlands i ett land som intresserar dig, för den tid du har tillgänglig, en vecka, en månad eller ett år, i den typ av volontärarbete som skulle kännas meningsfullt för dig.

Undervisa utomlands – Att undervisa utomlands är ett underbart sätt att lära och utbilda på samma gång. Bli specifik; sök efter land, varaktighet och till och med målgrupp.

Intensiv språkkurs – Om att fördjupa dig i ett främmande språk låter stimulerande, sök efter land, varaktighet och naturligtvis det språk du vill lära dig. Tänk dig att du studerar italienska i Florens Italien när du tar klunkar av din caffe latte?

Full examen utomlands – Om du vill studera utomlands, men under en längre period, hitta utbildningar, kurser, diplom, grund- och doktorandcertifikat, kandidat-, magister- och doktorsexamina per land och specialitet.

Sök utomlandsstudier efter land

Sök utomlandsstudier efter land

Oavsett om du börjar i Sverige och tittar på studier utomlands i Europa, eller om du är i Frankrike och vill ta en magisterexamen, en doktorsexamen eller en grundexamen i USA, kan du använda platsen som din motivation. Faktum är att varje land kan ha flera populära städer att välja mellan. Tänk på att varje plats är en möjlighet att studera, utforska landskapet, konsten, kulturen och njuta av att skapa nya kontakter.

Att få det att hända: Resurser och viktig information

Ok, du vet hur man söker, men vad sägs om andra saker som stipendier, eller vad du ska ta med dig när du går. Läs upp om användbar insiderinformation och andra väsentligheter på Sweisa. För framgång när du förbereder dig för att studera utomlands!