Studera i USA

Studera i USA

USA har världens största internationella studentpopulation, med mer än 1 000 000 studenter som väljer att bredda sin utbildning och livserfarenhet i USA. Nästan 5% av alla studenter som är inskrivna i en högre utbildning i USA är internationella studenter, och antalet växer. Från mitten av 1950-talet, när den internationella studentinskrivningen bara nådde 35 000, har internationell utbildning i USA kommit långt.

Vi ser fram emot att hjälpa studenter som du som funderar på att fortbilda sig i USA. Du hittar alla verktyg du behöver för att sammanställa din nödvändiga forskning för att avgöra om USA är den bästa platsen för dig – vi har samlat värdefull information om utbildningsmässiga, sociala, kulturella och ekonomiska aspekter av att studera i USA.

Varje år ökar antalet internationella studenter i USA eftersom fler och fler studenter väljer USA som den plats de ville bredda sin erfarenhet och fortsätta sin utbildning. Faktum är att USA nu är det mest populära landet för internationella studenter. Varför väljer så många internationella studenter amerikanska högskolor och universitet?

Hur är livet i Tyskland för en internationell student

Innan du packar dina väskor bör du lära dig vad USA har att erbjuda dig:

 • Akademisk excellens.
 • Olika utbildningsmöjligheter.
 • Nyskapande teknologi.
 • Möjlighet till forskning.
 • Flexibilitet.
 • Supporttjänster för internationella studenter.
 • Global utbildning och långsiktiga karriärutsikter.
 • Livserfarenhet.

Akademisk excellens

USA har ett av världens bästa universitetssystem, med enastående program inom praktiskt taget alla områden. På grundnivå, finns utmärkta program inom traditionella discipliner, såväl som inom yrkesområden. På forskarnivå har studenterna möjlighet att arbeta direkt med några av de bästa hjärnorna inom sitt ämnesområde, med chansen att bli involverad i exklusiva forsknings- och utbildningsmöjligheter. Amerikanska examina är erkända över hela världen för sin excellens.

Olika utbildningsmöjligheter

USA är hem för flera tusen högskolor och universitet, med minst tio gånger så många campus som i något annat land. Som ett resultat har det högre utbildningssystemet i USA något för alla. Vissa amerikanska högskolor och universitet betonar breda utbildningsprinciper; andra betonar praktiska, anställningsrelaterade färdigheter; och ytterligare andra är specialiserade inom konst, samhällsvetenskap eller tekniska områden. Det betyder att oavsett vad du planerar att studera kommer du att ha ett brett utbud av program inom just ditt område att välja mellan.

Nyskapande teknologi

Universiteten i USA är stolta över att ligga i framkanten av teknik, forskning och att göra bästa möjliga utrustning och resurser tillgängliga för sina studenter. Även om ditt område inte direkt involverar naturvetenskap eller ingenjörsvetenskap, kommer du att ha möjligheter att bli skicklig på att använda den senaste tekniken för att bedriva forskning, samt skaffa och bearbeta information. Du kommer att hitta sätt att hålla kontakten med forskare, lärare och experter inom ditt område över hela världen.

Möjlighet till forskning, undervisning och utbildning

Du kanske kan få värdefull erfarenhet genom undervisning och/eller forskning samtidigt som du hjälper till att finansiera din utbildning i USA, särskilt om du är en doktorand. Många forskarutbildningar erbjuder utbildnings- och undervisningsmöjligheter som gör det möjligt för studenter att bli lärarassistenter för studenter och/eller forskarassistenter i speciella projekt som utforskar olika aspekter av ditt studieområde.

Internationella studenter är några av de mest uppskattade lärarna och forskarna vid amerikanska universitet eftersom de tar med sig nya färdigheter och idéer till klassrummet och biblioteket eller laboratoriet. Denna praktiska komponent i din utbildning kommer att visa sig användbar i din framtida karriär och kan ge dig insikter i ditt område som inte skulle vara möjligt genom enbart kursstudier.

Flexibilitet

Även om många program är mycket strukturerade i att specifika kurskrav måste uppfyllas, kommer du i allmänhet att kunna hitta ett brett utbud av kursval för att uppfylla dessa krav. Till exempel kommer kurser i ”liberal arts” för ett grundutbildningsprogram att innehålla klasser i språk och matematik, men du kommer att ges ett brett utbud av klasser som passar dessa krav, och friheten att bestämma vilka klasser som bäst matchar dina intressen.

På de avancerade stadierna av en examen, eller om du tar en examen, kommer du att kunna skräddarsy dina kurser för att passa dina specifika akademiska mål, behov och intressen. När du väljer ämnen för självständiga studier för en doktorsavhandling eller avhandling kan du betona idéer som är viktiga för dig, ditt område och ditt land.

Supporttjänster för internationella studenter

Att studera i USA är en givande upplevelse, men det kan vara en utmaning att navigera dig igenom de dagliga frågorna. Många internationella studenter tycker att högskolans och universitetets internationella studentkontor är en stor resurs när det gäller att anpassa sig till en kulturellt och akademiskt annorlunda miljö. Det internationella studentkontorets uppdrag är att hjälpa studenter som du, och det finns ofta ett brett utbud av studenttjänster som de tillhandahåller

Ett orienteringsprogram vid din ankomst är bara början på de många programmen och fördelarna med universitetets internationella studentkontor – under din tid i USA kan de hjälpa dig att svara på frågor du kan ha angående din visumstatus, ekonomiska situation, bostad, anställningsmöjligheter, hälsoproblem och mer. Om du väljer att slutföra din examen i USA, erbjuder detta kontor ofta CV och anställningshjälp när examen närmar sig. Det internationella studentkontoret kommer att vara en ovärderlig källa till information och hjälp när du gör övergången till det akademiska och kulturella livet i USA.

Global utbildning och långsiktiga karriärutsikter

Global utbildning och långsiktiga karriärutsikter

Erfarenhet i en internationell miljö är en säljbar vara. Många arbetsgivare söker det breda utbudet av kunskap, anpassningsförmåga och erfarenhet som internationella studenter förvärvar genom att studera i USA. Företag i USA strävar alltmer efter att bli en stark närvaro på den globala marknaden. De vill ofta anställa anställda som inte bara har mångkulturella språkkunskaper, utan de som också kan hjälpa till att kommunicera, förhandla och bedriva affärer över olika kulturer.

USA är inte det enda landet som söker starka kandidater vid anställning; internationella studenter är mycket efterfrågade även på andra håll. Under de senaste åren har internationella företag blivit mycket mer proaktiva när det gäller att rekrytera från poolen av starka internationella studenter. Dina långsiktiga karriärmöjligheter kan förbättras av dina erfarenheter genom utveckling av självförtroende, oberoende och tvärkulturella färdigheter – egenskaper som är mycket efterfrågade hos arbetsgivare över hela världen.

Livserfarenhet

När du fortsätter dina studier i USA, gör du ett val att bredda inte bara dina utbildningsmöjligheter, utan också din kulturella erfarenhet. Oavsett om du går på en liten, privat högskola i en liten stad eller ett universitet som ligger mitt i en stor stad, erbjuder de flesta universitet en mängd olika studentklubbar och organisationer för att matcha det breda utbudet av studentintressen. Du kan få möjlighet att fördjupa dig i amerikansk kultur, träffa nya människor och få nya vänner, genom olika organisationer och föreningar.

Internationella studenter tycker ofta att det internationella studentkontoret är en bra utgångspunkt för campuserbjudanden, liksom campusstudentcentret. Din tid som student utomlands kan berikas genom att ta del av den sociala och kulturella scenen som omger dig, och du kommer sannolikt att upptäcka att amerikanska campus erbjuder ett rikt utbud av akademiska, kulturella och atletiska aktiviteter som ger nya dimensioner till ditt liv.

Förberedelser för din vistelse

Alla livets nödvändigheter som du har hemma måste du återskapa för din vistelse i USA. Har du ditt studentvisum, researtiklar och tillräckligt med kontanter för att komma igång? Har du köpt en internationell studentförsäkring? Är du inställd på att ringa hem regelbundet och överkomligt? Se till att du är helt förberedd innan du åker till USA.

Noggrann planering är en sak som du måste göra för att göra din utlandsvistelse till en framgång. Med så mycket att planera måste du börja tidigt och använda ett schema för att göra saker. Precis som med din ansökningsprocess för att välja en skola måste du göra en lista med allt du behöver för att göra din tid utomlands enklare.

Innan du lämnar ditt land måste du planera för följande:

Studentvisum

Ditt studentvisum är oerhört viktigt för dina studier i USA. Den typ av visum du får avgör bland annat om du har möjlighet att arbeta i USA medan du går i skolan.

Sjukvård

Det amerikanska hälso- och sjukvårdssystemet är det mest avancerade och mest komplexa i världen.

Kommunikationer

Att hålla kontakten med vänner och familj runt om i världen är viktigt så att du inte känner dig avskuren – lär dig om hur du kan hålla kontakten och ringa människor runt om i världen.

Stater i USA

USA är ett stort land och varje stat är unik i sin kultur, klimat, historia, ekonomi och mer. New York är väldigt annorlunda än Alaska. Det finns statliga guider dom tillhandahåller en fullständig information om staten, inklusive statens popularitet bland internationella studenter, för att vägleda ditt beslut om var i USA du ska studera.

USA är ett komplext och vidsträckt land som består av 50 stater plus staden Washington, D.C. – landets huvudstad – som alla har en distinkt regional identitet. Om du är en internationell student som planerar att komma till USA för att studera gäller det att förbereda dig för ditt livs äventyr.

USA har över 310 miljoner människor och erbjuder internationella studenter en unik upplevelse från livliga, mycket täta städer till obefolkade öppna ytor och orörd naturskönhet. Om du är nyfiken på vad din stat har att erbjuda, så läs på om statens ekonomi, praktikmöjligheter, klimat, aktiviteter och mer!

 • Alabama
 • Alaska
 • Arizona
 • Arkansas
 • California
 • Colorado
 • Connecticut
 • Delaware
 • District of Columbia
 • Florida
 • Georgia
 • Hawaii
 • Idaho
 • Illinois
 • Indiana
 • Iowa
 • Kansas
 • Kentucky
 • Louisiana
 • Maine
 • Maryland
 • Massachusetts
 • Michigan
 • Minnesota
 • Mississippi
 • Missouri
 • Montana
 • Nebraska
 • Nevada
 • New Hampshire
 • New Jersey
 • New Mexico
 • New York
 • North Carolina
 • North Dakota
 • Ohio
 • Oklahoma
 • Oregon
 • Pennsylvania
 • Rhode Island
 • South Carolina
 • South Dakota
 • Tennessee
 • Texas
 • Utah
 • Vermont
 • Virginia
 • Washington
 • West Virginia
 • Wisconsin
 • Wyoming

USA ”Way of Life”

USA Way of Life

Hur kommer livet att se ut för dig när du studerar i USA? Funderar du på att arbeta medan du studerar utomlands? Hur är det med utmaningarna med att leva med en rumskamrat från ett annat land? Här kan du lära dig mer om de olika kulturella, sociala och ekonomiska aspekterna av att bo, studera och arbeta i USA.

Om du planerar att bo, lära dig och växa i USA har du redan en välkänd amerikansk egenskap – en känsla av äventyr! Som internationell student kommer du att uppleva många nya och spännande saker. I det här avsnittet hoppas vi kunna förbereda dig för några av äventyren som är involverade i att bo i USA.

Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att diskutera exakt vad ”Living in the U.S..” betyder för alla. Den amerikanska kulturen har berikats av värderingar och trossystem från praktiskt taget alla delar av världen. Ur ett internationellt studentperspektiv är den mångfalden mycket värdefull. Om du väljer att leva i en helt annan miljö kan du utmanas med nya situationer varje dag; men om du bestämmer dig för att bo i en del av USA som på något sätt liknar ditt hemland, kan du finna tröst i dessa likheter.

Att lära sig mer om dig själv är kanske den viktigaste delen av ditt beslut att resa till USA. När du väl vet vad du vill uppnå kan du hitta rätt plats att studera och bo och växa i USA.

Kulturchock

Du förväntar dig förmodligen att saker och ting inte kommer att vara samma i USA som i ditt hemland; men är du beredd att hantera dessa skillnader?

Amerikansk kultur

Som du kanske vet är ett av kännetecknen för amerikansk kultur oberoende.

Socialt liv

Din interaktion med andra människor – ditt sociala liv – är en integrerad del av din vistelse i USA.

Boende

Det finns ett antal alternativ när det gäller att bestämma var du ska bo när du bor och studerar i USA.

Transport

Oavsett om du bor på eller utanför campus, i en stad eller förort, har du många transportalternativ för att ta dig runt i USA.

Säkerhetsfrågor

Som de flesta frågor är säkerheten i USA svår att definiera eftersom USA täcker ett så stort territorium.

Pengar spelar roll

Pengafrågor är något som du kommer att stöta på dagligen under ditt äventyr i USA.

Jobba i USA

Det är ett MÅSTE att du känner till alla krav och restriktioner som gäller ditt visum när du överväger att arbeta i USA.

Studera i USA

Att försöka bli en internationell student i USA är inte lätt. Ansökningsprocessen är komplex och konkurrenskraftig vilket innebär att det kräver hårt arbete och engagemang innan klasserna ens börjar. Dessutom är det inte en snabb process; eleverna bör börja förbereda sig månader i förväg och måste hålla sig organiserade och informerade hela tiden.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen för amerikanska högskolor och universitet kan vara omfattande och förvirrande, och många internationella studenter skräms av antalet steg som krävs. Från SAT, TOEFL och andra tester, till uppsatsskrivning, legitimationsutvärdering och mer.

Ekonomiskt stöd vid studier i USA

Att finansiera en internationell utbildning är inte lätt, och ekonomiska stödresurser är alltid populära.

Religiösa skolor i USA

Internationella studenter som letar efter en unik, religiös upplevelse kommer snart att lära sig att det finns många religiösa skolor spridda över hela USA. Oavsett om du letar efter ett katolskt universitet, en bibelhögskola eller någon annan religiös tillhörighet kan du hitta den perfekta institutionen som kombinerar andlighet med en examen i USA.

Online examensprogram

Många skolor erbjuder nu sina elever möjligheten att få en examen online var som helst i världen. För många studenter som inte har råd att lämna hemmet i flera år är onlineinlärning det enda sättet att få en amerikansk examen. Lär dig fördelarna och nackdelarna med att slutföra en onlineexamen inom ditt valda studieområde.

Gradering

Du har många val att göra efter att du tagit examen. Kommer du att ta del av en valfri praktisk utbildning eller söka jobb? Eller planerar du att fortsätta med din utbildning genom att söka till en avancerad examen?

Community Colleges i USA

Om du vill bli en internationell student i USA men inte kan uppfylla universitetens höga kostnader och krav, överväg en community college under dina första två år. Community Colleges erbjuder studenter en bra utbildning till en bråkdel av kostnaden och är ett utmärkt sätt för studenter runt om i världen att börja sin studieresa i USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *